___________________________Gløvermosegaard

Nyt fra gården

18.12.17 Gæs er desværre blevet udsolgt. Jeg plejer altid at have både gæs og ænder nok. De sidste mange år har der været en rest til overs, som er blevet solgt med rabat efter jul, men i år er der blevet solgt usædvanligt mange gæs. Den sidste blev desværre solgt i går. Jeg beklager og skal nok sørge for at der bliver ekstra mange gæs på Gløvermosegaards folde næste år.
11.12.17 December er højsæson på Gløvermosegaard. Rigtig mange kigger forbi, for at hente gæs, ænder, flæskestege og juletræer eller for at hilse på dyrene og nisserne på høloftet. Gløvermosegaard gårdbutik er kun en lille butik, så selvom der kommer mange op til jul, er der altid plads på parkeringspladsen eller i butikken.

Der er gæs og ænder nok til alle i butikkens frysere. Det er ikke nødvendigt at bestille. 

Desværre er der ikke flere kalkuner. Der gik kludder i udrugningen af æggene, så jeg fik alt for få kalkuner, samtidig er det blevet mere og mere populært at fejre Thanksgiving i Danmark med en stor kalkun. Næste år bliver produktionen sat op, så der igen er kalkuner nok til alle.

30.08.16 Høsten er i hus efter lidt for mange dage med regn. det er ikke lige nemt hvert år, men det lykkes jo på en eller anden måde alligevel.

På næste onsdag skal jeg hente 10-12 nye små kalve fra en ny leverandør. Det er anden gang  jeg må skifte på grund af økonomiske problemer. Det er ikke altid så nemt at være mælkebonde. Måske er det meget godt, at jeg kun har en lille besætning og et lille lån og ikke 500 malkekøer.

29.03.16 Endelig forår. Græsset er begyndt at gro på gårdspladsen og snart følger foldene efter, så dyrene kan komme ud. Vel nok den bedste tid på året at være landmand. 

Forårets slagtedage er aftalt med slagteren og kan ses under storkøb. 

20.11.15 Så er grødnisserne flyttet ind på høloftet og de første får har fået  lam. Der er også lige ankommet 32 nye smågrise. Kig forbi hvis du vil besøge nisserne og de mange dyrebørn
05.11.15 Næsten alle ænderne, kalkunerne og en del af gæssene er slagtet. Der er nok til alle, så det er ikke nødvendigt at bestille.
23.08.15 Så er efterårets leveringsdage aftalt med slagteren. De grise og ungkvæg jeg slagter til levering i september er lidt større end normalt. Kig forbi, hvis du vil se dyrene inden du bestiller.
05.01.15 Det vrimler med nyfødte lam i staldene, så kig forbi i gårdbutikkens åbningstid, hvis du vil hilse på dem.
20.11.14 Der er lige kommet 10 nye småkalve og 20 smågrise på gården.

Kig forbi hvis du også synes dyrebørn er søde.

18.08.14 Så er efterårets slagtedage aftalt med slagteren. Der er kun 1 tur til Holte og Vanløse den 25 oktober med hele, halve og kvarte dyr og 1 tur med gæs og ænder den 16 december.

Priserne er stort stort set de samme som i foråret, men grisene er steget lidt. Min gamle leverandør er gået på pension. Han har været så flink altid at sælge til den danske notering, selvom rigtig mange af smågrisene bliver solgt til udlandet til en væsentlig højere pris.

Fremover kommer jeg til at betale noget mere for mine smågrise. Min nye leverandør laver englandsgrise, søerne er fritgående i en længere periode og har lidt mere plads og hangrisene bliver ikke kastreret.

Jeg har derfor kun hungrise fremover, de giver en højere kødprocent, men koster altså lidt mere.

23.10.2013 Gæs og ænder bliver slagtet i uge 44 og kan hentes fra 1 nov. Der er masser, så det er ikke nødvendigt at bestille.
20.03.2013 Foråret lader vente på sig. Det er dog ikke gået op for mine får som i den grad er kommet i forårshumør. Der er små lam overalt i staldene. Lad os nu få lidt sol og varme, så græsset kan komme i gang og lammene og de andre dyr komme ud på foldene.
25.11.2012 I dag har jeg været i skoven efter juletræer og i morgen flytter nisserne ind på høloftet. Man må gerne kravle op på høloftet og hilse på dem og man må gerne klappe alle de tamme og søde dyr på gården. 
23.10.2012 Endelig færdig. Det tog desværre sin tid at blive færdig med byggeriet af det nye hønsehus. Når man bygger det hele selv tager det som regel 2-3 gange så lang tid som man regner med. Huset er på næsten 80 m2, så der er god plads til en udvidelse af hønseflokken, hvis jeg kan få gang i æg salget igen. 

Nu er de nye høns sat ind i huset og de første æg er kommet. Der går dog nogle uger mere inden jeg har så mange, at jeg kan begynde at sælge af dem.

Ring og spørg 21293820, hvis du ikke vil køre forgæves.

Alting stiger jo desværre. Hønsenes foder er steget, ægbakkerne er steget og det nye hus har været dyrt. Det er desværre slut med 30 store friske landæg for Kr. 45,-  Fremover koster æg a Kr. 2 pr. stk. Medbring gerne egne bakker.

26.06.12 Det har taget lidt mere tid en beregnet at få gang i ægproduktionen igen. Alt træværket i den gamle hønsegård stod direkte på jorden og var temmelig råddent. Nu har jeg støbt nyt fundament og er snart færdig med at bygge en ny hønsegård.

Jeg håber der er æg igen til august. Hvis du kun kommer efter æg, så ring 21293820, så du ikke kører forgæves.

28.02.12 Jeg har desværre ingen æg i øjeblikket. Hønsene holdt helt op med at lægge æg, da vi havde kraftig frost i en periode og de er ikke kommet i gang igen. Nu bliver de skiftet ud med nogle nye, så jeg håber at der snart er æg igen.

13.01.12

Tirsdag hentede jeg 30 nye smågrise. I går hentede jeg 8 nye små kalve. Samtidig er der masser af nyfødte lam i staldene. Kig forbi hvis du vil klappe nogen af de mange dyrebørn.

Selvom vi havde stort rykind i julen er der stadig masser af kødvarer i butikken. Der er også stadig enkelte gæs, ænder og kalkuner.

Vores vej er helt håbløs på grund af den milde og våde vinter, man skal køre meget forsigtigt. Kommunen bekræfter at de arbejder på at få vejens øvrige beboere til at opfylde kravene i vejsynet. Desværre går det bare alt for langsomt.

Mit Gårdbutiksskilt er dukket op igen. Pludselig lå det oppe ved kirken. Tak for det.

12.12.11

Mit Gårdbutiks skilt ved landevejen er væk igen - igen. Det betyder selvfølgelig ikke at butikken er lukket. Det er bare min mærkelige nabo, skrotmanden i nr. 1 der for mere end 10. gang har stjålet det. 

Han er sur over at der kommer ekstra kunder i december og han er sur over - at hans samlever ifølge ham selv - har fået brev fra politiet om at fjerne alle de ulovlige skilte som står ud for hendes ejendom.  

 

I snart 10 år har han forsøgt med næsten alle midler at få lukket min gårdbutik. Hans mange besynderlige chikaner og angreb på butikken har  givet en masse omtale og reklame både i TV Lorry og lokale aviser.

 

Lige siden 1804 er der blevet produceret sunde fødevarer på Gløvermosegaard og jeg regner bestemt med at det skal forsætte mange år endnu. Hvis ikke der skulle produceres fødevarer på landet, hvor skulle der så. 

 

Selvfølgelig er det irriterende at der kører biler forbi ens hus, men - men - men:

 • Gløvermosegaard gårdbutik har åbent 3 x 4 timer om ugen plus 4 søndage i december

 • Gløvermosegaard producerer kalve, grise, lam, gæs og ænder svarende til 15 dyreenheder altså det samme som 15 malkekøer

 • En meget stor del af gårdbutikkens omsætning finder sted på den ugentlige varetur og på turene til København.

Jeg synes det er synd for min nabo, at han skal bruge al sin tid på at holde øje med vejen og luske rundt og stjæle skilte, især fordi jeg ved, at både hans samlever og ejendom godt kunne trænge til lidt mere opmærksomhed.

På den anden side er jeg sikker på at jeg igen kan få lidt gratis omtale i lokalavisen. 

 

03.11.11

Jeg har 8 rigtig søde og tamme kattekillinger der kan afhentes i december for et symbolsk beløb. Killingerne søger et godt hjem, helst en gård eller lignende. De vil ikke være julegaver.

22.08.11

Våd våd høst. Man må sige det driller noget. Sidste år blev vi også først færdige med høsten i september måned. 

Gæs og ænder er til gengæld glade for den megen regn. Halvdelen af engen står under vand, så de hygger sig gevaldigt med at snadre og bade

Det har været næsten umuligt at få fat på daggamle gæslinger i år. Jeg har derfor kun fået halvt så mange som jeg plejer og har derfor været nødt til at sætte prisen op på gæssene. Ænder har jeg masser af. De koster det samme som sidste år plus 2 kr. pr kg i fedtafgift

 

14.08.11

Vi har skiftet tag på svinestalden og hestestalden. Det er præcis de tage vi skiftede da vi købte gården for 17 år siden. Dengang var tagene ødelagt af en brand. I dag var tagene ødelagt af en regnbyge. Sidste år revnede vores nye eternittage en varm sommerdag hvor der kom en kold regnbyge. Vi kunne stå på gårdspladsen og høre hvordan de fleste af pladerne krakelerede.

Vores eternittage der er 30-40 år gamle er i fineste form. Jeg kan bestemt ikke anbefale eternit eller cembrit som det hedder i dag. Vores stuehustag, som også er ny eternit er kun 13 år gammelt, men det er også ved at smuldre væk. Pladerne er kun halv tykkelse. Jeg kan søge erstatning, da taget er under 15 år. Men da erstatningen består af nogle nye eternit plader har jeg ikke tænkt mig at gøre det. Det betyder jo bare at jeg skal lægge nyt tag igen om 15 år i en alder af 65. Vores nye tage af stål er måske ikke så bondegårdsagtige, men de har en levetid på mindst 40 år.

 

11.11.10

De siger i radioen og fjernsynet, at der ikke findes fjerkræslagterier i Danmark. Det er nu ikke helt rigtigt. Der er stadig 3 slagterier, men de er så små at de nok ikke bliver regnet med. 

Vi får slagtet vores gæs og ænder hos Tingsted Vildt og Fjerkræslagteri på Falster. Det er et lille og meget veldrevet slagteri med alle godkendelser. Alle dyr bliver håndslagtet. Du kan se deres elite smiley  ved at klikke på ikonet til venstre. Husk at ændre markering fra detail til engros. Her kan du også finde vores almindelige slagter Stensved slagtehus. 

 

04.11.11

Så står julen for døren. Halvdelen af gæssene og ænderne er slagtet. resten bliver slagtet om 2 uger. 

Det varer ikke længe før der er nisser på høloftet. De  kommer i hvert fald frem den første søndag i advent den 28 nov. hvor  butikken har åbent fra 10-16. Det er også her vi begynder at sælge juletræer. Vi har kun fældede træer. De træer man kunne fælde hos naboen er blevet alt for store og jorden er blevet solgt til en anden.

Der er masser af små lam i staldene og det varer ikke længe før der kommer nye småkalve og smågrise

 

01.03.10

Så er vinterferien desværre forbi og foråret lader vente på sig, men jeg kan da glæde mig over at der er flere lyse timer at arbejde i og at dyrene trives indenfor i de lune stalde. Der er kommet masser af lam og de nye små grise og kalve vokser godt.

De nye slagtedage er aftalt med slagteren. Der er desværre kun 1 tur til Holte og Vanløse, den 24 april. Passer dagen dig ikke, må du gøre som flere og flere, køre en tur på landet og hente dit kød og hilse på dyrene.

Hullerne i Gløvermosevej bliver større og større, især nu hvor sneen smelter og vandet ikke kan komme væk. Vi har papir på hvem der skal vedligeholde de forskellige stykker af vejen og papir på at kommunen mener, det er nemt at gribe ind, hvis ikke vejen bliver vedligeholdt som krævet i vejsynet. 

25.10.09

Så er alle ænderne og nogle af gæssene slagtet. Ænderne var rigtig store i år. De fleste vejer mellem 3 og 4 kg. Der er kun få ænder under 3 kg og enkelte på over 4 kg. Gæssene virkede til gengæld lidt små da vi fangede dem ind til slagtning, derfor har vi kun slagtet nogle af dem i første omgang. Resten får en chance til at vokse sig større.

Kig forbi hvis du skal have frilandsand eller frilandsgås til Mortens aften eller jul. Priserne er uændret fra sidste år: 78,- pr kg for ænder og 90,- pr kg for gæs . 

Kalkunerne, som vi får fra vores fjerkræslagter, bliver først slagtet i dec.

14.06.09

Vi har haft besøg af kommunen - miljøkontrol,  af fødevaredirektoratet - kødkontrol og kontrol af dyrevelfærd. 3 besøg på 14 dage. Der var ikke noget at komme efter. Vi har en elite smiley, som gives efter 4 kontrolbesøg uden anmærkninger. Og vi har nu 2 nye papirer på, at vi overholder alle miljøregler og regler vedr. dyrevelfærd.

06.09.08

Nyfødte lam i september, det plejer vi ikke at have. Normalt kommer de første lam i slutningen af oktober. Men i dag kom 2 små lam til verden ude i græsfolden. De er nu kommet ind i stalden, sammen med fåret. Ikke fordi de ikke kan klare sig udenfor, men fordi ræven godt kan lide nyfødte lam.

22.06.08

Høsten på Gløvermosegaard starter som regel med at vi får lov til at presse hø på en af naboernes frøgræsmarker. Vi skal bruge et par tusind småballer for at have nok til dyrenes vinterfoder.

27.03.08

Påskedagene er forbi. Der har været stort rykind i butikken og næsten alle skulle have lam med hjem. Der var samtidig masser af nyfødte lam at kigge på i stalden. Så snart græsset begynder at gro bliver får og lam lukket ud i foldene.

18.12.07

Kalkuner er udsolgt, men vi har enkelte gæs op til 4,5 kg og ænder op til 2,9 kg.

08.12.07

Vi har stadig masser af gæs op til 5 kg, ænder op til 3 kg og kalkuner op til 9 kg. Bestilling er ikke nødvendig. 

Der kommer nye skilte op ud for Gløvermosevej nr 1 næsten hver dag.  Påstandene på skiltene er så overdrevne at det efterhånden er svært at blive vred på den stakkels mand og hans kone. Selvfølgelig er juletræerne ikke ulovlige og selvfølgelig er butikken ikke blevet lukket af myndighederne. 

Vi har det helt fint med myndighederne, både politi, kommune og fødevareregion kender os rigtig godt takket være Finn Christoffersen i nr. 1 

21.11.07

Så er alle gæs og ænder slagtet og ligger i gårdbutikkens frysere, klar til Mortens aften og jul. De største ænder er allerede solgt, men vi har stadig masser af ænder på ca. 3 kg og vi har gæs op til ca. 6 kg.

 

Får og lam er kommet hjem fra Trylleskoven og Karlstrup mose og det varer nok ikke længe før de første nye lam viser sig. Nogle af Dorset fårene er meget runde.

 

.07.07

Jordbærrene synger på sidste vers, til gengæld står julen for døren, i den forstand at der i går ankom 300 daggamle ællinger på gården. Kig forbi hvis du vil se hvor søde juleænder ser ud, når de kun er få dage gamle. 

Høsten er godt i gang, men det våde vejr driller. Den eng hvor vi plejer at lave hø står under vand på grund af den megen regn. Hvor længe græsset kan overleve ved jeg ikke. Vi har aldrig før oplevet at der var vand på engen midt om sommeren. Vandet kommer normalt om efteråret, til stor glæde for gæs og ænder.

13.07.07

Store skilte møder de besøgende halvvejs nede af Gløvermosevej. Jeg ved snart ikke om jeg skal grine eller græde. 

Grine fordi skiltene er så overdrevne, at enhver kan se, at det der står umuligt kan passe. Selvfølgelig kommer der ikke 2-3 turistbusser hver dag hele året rundt. Selvfølgelig har vi ikke fremsat dødstrusler mod beboerne i nr. 1. Og selvfølgelig er det ikke rigtigt at TV  Lorry og Sydkysten ikke tør sige sandheden.

Græde fordi det egentligt er synd for beboerne i nr. 1, at de bruger næsten al deres tid på at holde øje med trafikken på vejen og klage over gårdbutikken. Man skulle synes, at der var nok af andet at tage sig til både på ejendommen og med livet.

Det var rigtigt godt at Solrød Kommune endelig, et år efter vejsynet, fik sat vejen i stand. Det er bare ærgeligt at  beboerne i nr. 1 systematisk har ødelagt det fine arbejde. Dette er optaget på video og meldt til politiet af 2 af de øvrige beboere på vejen. 

Jeg undrer mig meget over, at der på skiltene ud for nr. 1  står at de har store udgifter til vejen, samtidig med at de gør hvad de kan for at ødelægge den.

20.12.06

Mange mange tak til Solrød kommune.
Vi skal ikke vente til efter jul, på at renderne ud for nr. 1 bliver fjernet. Allerede i morgen fjerner kommunen dem på ejerens regning.
Det har bestemt ikke været sjovt at passere nr. 1 de sidste mange uger. Især ikke hvis man er skolebarn og skal cykle i buldrende mørke om morgenen. Lad os så bare håbe at beboerne i nr. 3 bliver inspireret og får sat deres del af vejen i stand. Det er stykket lige før det asfalterede stykke, her er hullerne blevet så dybe, at det bestemt ikke er ufarligt at cykle i mørke.

17.12.06

Jeg  beklager meget at 2 af mine naboer gør hvad de kan for at genere butikkens kunder. I mandags fjernede Solrød kommune 3 meget stejle vejbump ud for nr. 1 da de - som kommunen skrev - var klart ulovlige. Nu er der i stedet for etableret render i vejen. Når kommunen har set disse, går jeg ud fra at de også bliver fjernet. Men først skal ejeren af nr. 1 Sabine  Jacobsen sikkert  igen have en frist til at fjerne forhindringerne. Så det bliver nok først efter jul.

Vores nærmeste nabo er nu blevet inspireret af de mange chikaner ud for nr. 1. Han har ikke sat hårde hvidevarer og store kampesten op langs vejen,  men i stedet  lagt stiger  i vejkanten og sat jernstøtter op helt ud til vejen, vistnok fordi en enkelt eller muligvis to af mine gæster  kom til at parkere ud for hans hus. Når han selv får gæster, er de nu nødt til at parkere og vende hos os og en tredje nabo på grund af afspærringerne. Men det må de heldigvis godt.  Måske burde jeg lave en parkeringsplads på den anden side af vejen, så der bliver plads til både hans og mine gæster, når nu det er så vigtigt for ham - ligesom beboeren i nr. 1 - at markere territoriet.

Heldigvis kan man godt komme frem på vejen og heldigvis er kommunen i samarbejde med politiet, endelig ved at gøre noget ved problemerne.

Måske får vi en dag fred på vejen, indtil da må jeg nøjes med at glæde mig over al den gratis reklame jeg har fået, både i lokalaviser og tv. Det er meget længe siden, det har været nødvendigt at bruge penge på annoncer og reklamer for gårdbutikken.

I  sommer lovede jeg Solrøds borgmester at fjerne alle skriverier om vejproblemerne fra min hjemmeside og blev lovet, at vi kunne færdes i fred på vejen. Desværre holdt det sidste ikke stik. Derfor vil samtlige dokumenter, avisartikler, billeder osv. blive lagt ud på hjemmesiden, så snart jeg får tid i det nye år.

I det nye år har vi  planer om at etablere en selvbetjeningsbutik med frugt og grønt og æg, i lighed med vores samarbejdspartner Søborggård gårdbutik. Sådan at  det vil være muligt at handle i gårdbutikken alle ugens 7 dage. Især i jordbær og kartoffel sæsonen vil det være en stor forbedring for butikkens kunder. 

Lige nu er der nyfødte lam næsten hver anden dag på gården. Det er lige præcis sådan noget, der gør det sjovt at være bondemand. Lad så bare nogle af naboerne være sure, dem om det. Måske er der ikke så meget, der er sjovt hos dem.

18.09.06

Endelig er de nye slagtedage for efteråret klar. Vi har været ramt af store problemer med høsten pga. det våde efterår og samtidig har familien på gården været syge på skift. Derfor lykkedes det ikke at blive klar den 1 september som forventet.

10.07.06

Høsten er startet på Gløvermosegaard. Høet er blevet wrappet og frøgræshalmen bliver presset og kørt på loftet en af de nærmeste dage. Kornhøsten falder også tidligt i år.

Gæssene er kommet på græs. Herligt.  Ænderne kommer først om 3 uger. I år prøver vi med både vores normale landænder og moularder, som er en krydsning mellem landænder og berberiænder.

29.03.06

Jeg har fjernet alle skriverier om vejproblemerne, på opfordring af Solrøds borgmester. Nu går vi og venter på, at det afholdte vejsyn skal gøre sin virkning i form af en normal farbar grusvej uden chikaner. Man har da lov til at håbe.

25.03.06

Lam lam og atter lam. Det vrimler med lam alle vegne.  5 får har fået trillinger og et enkelt har fået firlinger. Det sidste har vi aldrig prøvet før. Nu går vi og venter på at græsset begynder at gro, så dyrene kan komme ud og vi kan få lidt fred i staldene.

11.07.05

Julen starter tidligt på Gløvermosegaard.

I sidste uge ankom der 250 små gæslinger. Det er vigtigt at  gæssene er slagteklar til Mortens aften og det at vigtigt at de kan nå at blive så store som muligt. Hver år er der kamp om at få de største gæs på 7 kg. Desværre kan jeg ikke selv bestemme hvor godt de gror, men jeg kan sørge for at de får det så godt som muligt og  kommer på saftigt grønt græs hver dag. Kig forbi hvis du vil se de første tegn på at julen nærmer sig og at vi går mørkere og koldere  tider i møde. Ænderne kommer først den 6 august da de ikke er så længe om at blive slagteklar.

20.12.04

Jeg har stadig masser af gæs, ænder og kalkuner. Det er ikke nødvendigt at bestille, bare kig forbi.

Jeg har optalt lageret i dag. Det ser sådan ud.

Gæs ca. 45 stk fra 4,3 - 5,9 kg 

Ænder  ca. 100 stk fra 2,6 - 3,6 kg. flest på 3,0 kg. 

Kalkuner. ca. 14 stk fra 8,5 til 11 kg.

Kan du først hente lige inden jul og er du bange for at jeg løber tør, er du selvfølgelig velkommen til at bestille. 

12.12.04

Sidste år var der masser af nyfødte lam i staldene i juledagene. I år har det knebet lidt. Men i lørdags kom der endelig gang i Dorsetfårene, det første lam blev født og nu håber vi de andre tager sig sammen, så der er nogle nyfødte lam at hilse på i juledagene.

02.11.04

Alle gæs og ænder er slagtet og ligger nu på frost. Desværre er gæssene ikke så store som de plejer, der er næsten ingen gæs over 7 kg.

De første lam blev født ude i Engstrup mose i oktober, men går nu på stald sammen med de andre Dorset får, der er dejligt runde at se på.

November og december er højsæson i gårdbutikken. I december har vi derfor åbent alle dage minus onsdag. Man-fre 14-18 Lør-søn 10-16. Vi er begyndt at binde juleneg og det varer ikke længe før der er nisser på høloftet.

12.09.04

Åbent hus.

De sidste 4 år har vi holdt åbent hus den 3. søndag i september, samtidig med grøn søndag, som vi selv var med i for 2 år siden.

Det har været et stort arbejde og det har desværre givet ekstra problemer med naboerne på vejen, vi har derfor valgt at stoppe, selvom det efterhånden var blevet en hyggelig tradition.

Da en gård i nærheden er med i Grøn søndag og da vi synes det er synd, hvis nogle kører forgæves ned til os på søndag den 19 har vi valgt at holde butikken og staldene åbne fra kl. 10-16.

Der vil ikke være ekstra aktiviteter på dagen, men det vil være muligt - som altid i butikkens åbningstid - at hilse på dyrene, sidde i traktoren og lege i halmen.

18.08.04

Kyllinger i gårdbutikken

Nu kan du også købe frilandskyllinger på Gløvermosegaard.  Kyllingerne er opvokset under de samme gode betingelser som mine gæs og ænder. Det vil sige masser af frisk luft og grønt græs hver eneste dag.

Kyllingerne er ikke her fra  gården - det kniber med at få tid til det hele - men jeg har indgået en aftale med min fjerkræslagter, som både opdrætter og håndslagter kyllingerne.

Kyllingerne, som er af racen Plymouth Rock, sælges frosne.

Prøv også vores vildt: Vi har agerhøns, skovduer, vildænder, fasaner, harer.

27.10.03

Jul på Gløvermosegaard

 

I december sætter vi alle sejl til, for at skabe rammerne om en hyggelig juleudflugt for hele familien.

 

Kig forbi og hils på dyrene og nisserne 

Gå en tur i marken og fæld et flot juletræ.

Besøg den gamle butik, der hver dag i december byder på varm chokolade og hjemmebagte vafler.

 

I butikken vil der være masser af julelækkerier.

Gæs, ænder, flæskestege, medister, røgvarer, spegepølser, svesker, æbler, rødkål, nødder og meget mere.

 

Vi holder åbent alle dage i december. 

Man- fre 14-18  lør-søn 10-16

 

22.09.03

Tak for besøget

Dårligt vejr med masser af regnbyger prægede vores åbent hus arrangement søndag den 21 september. Alligevel havde vi stort rykind lige fra morgenstunden. Som en far sagde midt i regnen: Vi havde jo lovet ungerne en tur på landet.

Der blev kælet og klappet og der blev kørt traktorture i marken i regn og blæst.

For at lave lidt sjov havde vi lavet en konkurrence om ½ gris og 1 gås, hvis man vel at mærke kunne svare rigtigt på nogle meget svære spørgsmål om dyrene og gården.

Vindere blev:   

½ gris: 

Gitte Krogh, Tornegården 3, Køge

 

1 gås:

Lisbeth C Mikkelsen, Rugbjergvej 2B, LL. Skensved 

 

Halmbaren, grilpølserne og smagsprøverne er pakket sammen, men dyrene og butikken er der stadig, så kig forbi i åbningstiden torsdag fredag 14-18 og lørdag 10-14, hvis du vil klappe grisen eller have lidt godt til ganen.

 

02.09.03

Åbent hus:

Søndag den 21 september kl.10-14 fejrer gårdbutikken 1 års fødselsdag.Med et væld af tilbud og aktiviteter.

 • Smagsprøver

 • Salg af pølser m. brød, øl, vand, is mv.

 • Halmlegeplads

 • Køretur med traktor og vogn

 • Konkurrence om dyrene. Vind 1 julegås eller ½ gris

Kig forbi og vis børn og børnebørn, hvor maden kommer fra. 

________________________________________________________

Pressemeddelse vedr. Åbent hus

Søndag den 21 september fejrer Gløvermosegaard Gårdbutik i Kr. Skensved 1 års fødselsdag.

Familien på Gløvermosegaard håber at se mange børn og voksne på dagen.

Der vil være mulighed for at komme i nærkontakt med dyrene og indsnuse atmosfæren i de 199 år gamle stalde, der huser besætningen.

På gården er der kalve, grise, får og lam, gæs, ænder, høns mv. Alle dyr på gården bliver slagtet hos den lokale slagter og solgt i gårdbutikken.

Fødselsdagen fejres med et væld af gode tilbud og smagsprøver på nogle af gårdens produkter.

I dagens anledning vil der være forskellige aktiviteter på gården.

Man kan:

 • køre en tur med traktor og vogn

 • lege i halmen og klatre op på høloftet

 • købe pølser med brød, øl, vand, is mv.

 • deltage i konkurrencen om dyrene og vinde 1 julegås eller 1 juleand

 

Det er efterhånden blevet en tradition, at der holdes åbent hus på Gløvermosegaard, når høsten er kommet godt i hus. Mange af vores kunder i København og lokalt vælger denne dag til at hilse på dyrene og mange medbringer mad og drikke til at nyde i den gamle landbohave. Siger gårdens ejer Per Eriksen.

Det er fjerde år i træk, at den gamle gård åbner staldene. Sidste år var vi med i landbrugets Grøn Søndag. I år er det kun os selv der holder åbent hus, så vi forventer, det bliver noget mere fredeligt end sidst, hvor 1300 besøgte gården.

I gårdbutikken sælges alle udskæringer af kalve, grise og lam, samt hele og halve dyr, der er et stort udvalg i pølser og røgvarer, der er gæs og ænder til jul, der er frugt og grønt og der er æg, honning saft mv. Alle varer i butikken kommer direkte fra mark og stald.

Per Eriksen er glad for, at der er blevet taget godt imod den nye gårdbutik. Man kunne godt have sine tvivl i starten, om hvorvidt kunderne kunne finde helt herud hvor kragerne vender - butikken ligger for enden af en 1 km. lang grusvej, ved kirken i Kr. Skensved –men det er tilsyneladende ikke det store problem. I hvert fald har omsætningen været støt stigende og fra 1 juni har der været 2 mand til at passe dyrene og butikken.

Det er så heldigt, at den nye medhjælper Torben Hansen er uddannet slagter, så på lidt længere sigt er det nærliggende at udvidde med egen slagterafdeling og salg af fersk kød

Gården ligger for enden af Gløvermosevej, som ligger lige ved kirken i Kr. Skensved. Adressen er Gløvermosevej 5, Kr. Skensved, 4622 Havdrup, Per Eriksen kan kontaktes på 21293820

Med venlig hilsen

Per Eriksen

18.08.03

Efterårets slagtedage er ved at blive aftalt med slagteren.

 Vi forventer at sende slagtesedler ud i starten af september.Ønsker du at modtage slagtesedler forår og efterår, så send navn og adresse til 

per@glovermosegaard.dk

 

10.08.03

Fra foråret har det været muligt at købe fersk kød i mindre portioner, så den mindre husholdning også kan være med.

Foreløbig har vi en svinekødspakke på 14 kg og en pakke med hakket kalv på 5 eller 10 kg. Måske laver vi en bøfpakke med bøffer og hakket kød af kalv. 

Se under pris og levering for mere info

 

20.09.02

Grøn Søndag

Tak for en dejlig dag Søndag den 16 september.   

Der var stort rykind lige fra morgenstunden og i alt kom der 1301 gæster på besøg. Hvis der var kommet mange flere tror jeg ikke der ville have været plads nok i staldene og på gårdspladsen, selvom vi synes der er plads nok til daglig.

Mine mange hjælper havde travlt med at servere grillpølser, kaffe, smagsprøver mv. Og især ponyturene måtte man vente længe på, både piger og heste var godt trætte da dagen var omme.

Nu er de mange aktiviteter væk, men dyrene og gårdbutikken er der stadig, så kig forbi når du har lyst til at klappe grisene eller få lidt godt til stegepanden.

Vi har åbent torsdag - fredag kl. 14 - 18 og lørdag kl. 10 - 14

 

20.05.02

Grøn Søndag

 

Sammen med 41 andre gårde i hele landet holder vi åbent hus søndag den 16 september kl 10 - 17.

Udover muligheden for at se og klappe dyrene, vil der være forskellige  aktiviteter på dagen

 • Skattejagt for børnene

 • Smagsprøver af produkter fra gården

 • Ponyridning

 • Halmlegeplads

 • Mulighed for at købe mad og drikke til familievenlige priser

 • Medbragt mad kan nydes i haven

Mere information om Grøn Søndag kan fås på www.groen-soendag.dk

 

 

10.05.02 

Trylleskoven

 

For at have græsningsarealer nok til udviddelsen af fåreholdet, har vi indgået en forpagtningsaftale med Solrød kommune om 10 ha i Trylleskoven. Her kommer fårene til at græsse med havudsigt på et meget naturskønt areal.

 20.12.01

Julelam

 

Nu er de første lam kommet fra de nye dorset får. De 12 første får har fået  20 lam.

Det er ganske hyggeligt med smålam i stalden i julen, men det giver selvfølgelig også en masse ekstra arbejde i  juledagene.

Hvis lammene vokser som de skal er de slagteklare i slutningen af april.

 

15.12.01

Søer

 

Nu har vi fået egne søer og egen orne. Der er 5 søer så det bliver et overkommeligt arbejde for ornen at løbe dem.

Søerne skal løbes i december. 3 måneder 3 uger og 3 dage senere skulle der gerne komme en masse pattegrise. Vi håber, at vi på længere sigt kan blive selvforsynende med slagtesvin. 

 

18.08.01

Naturpleje

 

I foråret har vi truffet aftale med Skov og Naturstyrelsen om naturpleje i Engstrup mose, ved Trylleskoven. Det er et 20 ha. stort areal, med meget blandet vegetation og gode muligheder for dyrene til at søge læ og skygge under de mange træer.

Det har givet os mulighed for at udvidde fårebesætningen, med 60 nye får af racen Dorset.

 

18.08.01

Påskelam

 

Dorset har, som den eneste fårerace, den heldige egenskab, at de kan komme i brunst hele året. Vi har derfor sat væddere til de nye får allerede i juli måned og forventer at der kommer lam til jul, som så bliver slagteklar til foråret.

De sidste mange år har vi haft alt for få lam om foråret. Når vi sendte vores brochure ud, gik der sjældent mere end et par timer, før end de få fjorlam vi havde var solgt. I foråret 2002 skulle der gerne være lam nok til alle.

 

07.08.01

Gæs

 

Når man er vant til at spise kød fra egne dyr, har man ikke meget lyst til at købe en julegås i supermarkedet.

De sidste mange år har vi derfor købt gæs fra forskellige gårde i nabolaget. Det har ikke altid været nemt at skaffe en rigtig landgås,der har fået lov til at gå på græs hele sit liv. Ofte skulle gåsen bestilles flere måneder i forvejen og ofte var der udsolgt.

Nu har vi besluttet at lave vores egne gæs og da fårene er flyttet på sommergræs i Engstrup mose, har vi masser af græs til gæssene hjemme på ejendommen.

 

 

Besøgsgård

 

Efter 14 år som lærer, har jeg sagt farvel til folkeskolen, for at få mere tid til min familie og  til at passe dyrene.

Jeg savner ikke skolen, men jeg savner børnene og det liv der er omkring dem. Jeg har derfor tilmeldt mig landbrugets samfundskontakts besøgsgårde og håber at få besøg af en skoleklasse eller børnehave i ny og næ, så jeg kan lære dem lidt om, hvor maden kommer fra.

 

 

Gårdbutik

 

Vi har fået tilladelse af komunen og fødevareregionen til at indrette en gårdbutik i den ene længe, med salg af frossent kød, æg, røgvarer og frugt og grønt

Det var planen at butikken skulle åbne i efteråret, men ting tager tid.

Det er lidt uvist hvornår butikken åbner.