____________________________Gløvermosegaard

Kalv svin lam kort fortalt 

Siden 1994 har vi haft en lille besætning af kalve, grise og får og lidt senere også gæs, ænder og høns. 

 

Vi lægger vægt på

  • at dyrene har det godt

  • at dyrene er på græs så meget som muligt

  • at dyrene har god plads i stalden med masser af halmstrøelse

  • at dyrene bliver fodret med græs, korn og hø fra egne marker

  • at dyrene bliver slagtet hos den lokale og godkendte slagter og at kødet modner på krog

  • at dyrene ikke stresses under transport. Jeg kører selv alle dyr til slagteren. 

  • at dyrene kun får medicin, hvis de er syge og er tilset af en dyrlæge 

 

Vi fandt hurtigt ud af at den gammeldags måde at producere kød på, den korte vej der var fra eng og stald til middagsbordet og den lille slagtermesters håndtering og krogmodning,  gav noget kød af en helt anden kvalitet og smag, end det vi var vant til som almindelige forbrugere i København.

 

I takt med at venner og bekendte begyndte at få smag for kalve, svine og lammekødet, har vi udvidet besætningen, således at vi i dag kan sælge kød og fjerkræ til alle der er interesseret.