__________________________________Gløvermosegaard

ungkvæg 

Alt ungkvæg er af racen Jersey.

Jersey er kendt for at give mindre men mere proteinrig mælk. Kalvene vokser langsomt i forhold til de store racer, men giver noget af det fineste og møreste kød. 

Kød fra jersey vinder hver gang man laver blindsmagning mellem de forskellige racer. Kødet er mørkt, velsmagende og meget mørt

De kommer fra den samme malkebesætning og leveres til os når de er 3 - 4 måneder gamle. På det tidspunkt er de stoppet med modermælk og lever nu af græs, korn og hø fra egne marker.

Forår og efterår kommer dyrene  på stald om natten, om sommeren er de ude hele døgnet.

Når dyrene kommer på græs bliver kødet mørkere og minder derfor om en mellemting mellem kalve og oksekød.

Når dyrene er omkring 14-15 måneder gamle, har de en vægt på ca. 400 kg., hvilket giver ca. 200 kg. kød. Der kan dog være  stor variation mellem de enkelte dyr.